Sakramenti

ISPOVIJED – radnim danom prije večernje svete mise

KRŠTENJE

Krštenja se slave nedjeljom na misi u 09:30 u župnoj crkvi.

Kod dogovora je potrebno donijeti kopiju rodnog lista i eventualno posvjedočenje za kuma odn. kumu, ako ne živi u našoj župi. Prije dogovora za krštenje potrebno je dogovoriti termin.

ZBOG NOVONASTALE IZVANREDNE SITUACIJE SAVJETUJEMO RODITELJIMA DA ZA KRŠTENJE DJETETA IZABERU NEKI TERMIN OSIM NEDJELJE, KAKO DIJETE KOJE SE KRSTI NE BI DOLAZILO U DOTICAJ S VELIKIM BROJEM LJUDI.

VJENČANJE

Prije vjenčanja potrebno je sudjelovati na zaručničkom tečaju. Zaručnički tečajevi za karlovačko područje održavaju se u pastoralnom centru Presvetog srca Isusova u Novom centru u Karlovcu. Dobro bi bilo što prije dogovoriti i rezervirati termin vjenčanja u crkvi. Potrebno je javiti se u župni ured barem 3 mjeseca prije vjenčanja, kako bismo na vrijeme prikupili sve potrebne dokumente. Zaručnici koji nisu kršteni u našoj župi neka donesu krsni list koji ne smije biti stariji od 6 mjeseci.

KRIZMA

Župni vjeronauk kao priprava za sakrament sv. potvrde počinje 12. listopada 2019. godine i održavat će se svake subote u 10:00 sati na Turnju i u 11:30 u Donjem Mekušju.

Slavlje podjele sakramenta krizme održat će se 30. svibnja 2020.
u 11:00 sati.

PODJELA SAKRAMENTA KRIZME ODGAĐA SE ZA JESEN.

PRVA PRIČEST

Župni vjeronauk kao priprava za sakrament prve pričesti počinje 12. listopada 2019. godine i održavat će se svake subote u 09:00 sati na Turnju i u 10:30 u Donjem Mekušju.

Slavlje podjele sakramenta prve pričesti održat će se 17. svibnja 2020.
u 11:00 sati.

PODJELA PRVE PRIČESTI ODGAĐA SE DO DALJNJEGA.

VJERONAUK ZA ODRASLE

Priprava za odrasle koji žele primiti sakramente krštenja, sv. potvrde i pričesti počinje u listopadu 2019. godine. Sakramenti kršćanske inicijacije primaju se u vazmenoj noći 2020. godine.