Sakramenti

ISPOVIJED – radnim danom prije večernje svete mise

KRŠTENJE

Krštenja se slave nedjeljom na misi u 09:30 u župnoj crkvi.

Kod dogovora je potrebno donijeti kopiju rodnog lista i eventualno posvjedočenje za kuma odn. kumu, ako ne živi u našoj župi. Prije dogovora za krštenje potrebno je dogovoriti termin.

ZBOG NOVONASTALE IZVANREDNE SITUACIJE SAVJETUJEMO RODITELJIMA DA ZA KRŠTENJE DJETETA IZABERU NEKI TERMIN OSIM NEDJELJE, KAKO DIJETE KOJE SE KRSTI NE BI DOLAZILO U DOTICAJ S VELIKIM BROJEM LJUDI.

VJENČANJE

Prije vjenčanja potrebno je sudjelovati na zaručničkom tečaju. Zaručnički tečajevi za karlovačko područje održavaju se u pastoralnom centru Presvetog srca Isusova u Novom centru u Karlovcu. Dobro bi bilo što prije dogovoriti i rezervirati termin vjenčanja u crkvi. Potrebno je javiti se u župni ured barem 3 mjeseca prije vjenčanja, kako bismo na vrijeme prikupili sve potrebne dokumente. Zaručnici koji nisu kršteni u našoj župi neka donesu krsni list koji ne smije biti stariji od 6 mjeseci.

KRIZMA

Župni vjeronauk kao priprava za sakrament sv. potvrde počinje u subotu 20. veljače 2021. godine u Donjem Mekušju u trajanju 10:30-12:00.

Termin slavlja podjele sakramenta krizme bit će javljen naknadno.

Prijavnica za krizmu .pdf

Prijavnica za krizmu .docx

Prijavnice je moguće poslati na e-mail.

PRVA PRIČEST

Župni vjeronauk kao priprava za sakrament prve pričesti počinje u subotu 20. veljače 2021. godine u Donjem Mekušju u trajanju 09:00-10:30.

Termin slavlja podjele sakramenta krizme bit će javljen naknadno.

Prijavnica za prvu pričest .pdf

Prijavnica za prvu pričest .docx

Prijavnice je moguće poslati na e-mail.

VJERONAUK ZA ODRASLE

Priprava za odrasle koji žele primiti sakramente krštenja, sv. potvrde i pričesti traje već neko vrijeme. Sakramenti kršćanske inicijacije za odrasle primaju se u vazmenoj noći 2021. godine.