Majka Božja Snježna 2019.

U utorak 5. kolovoza svečano smo proslavili svetkovinu zaštitnice naše župe Majku Božju Snježnu na Kamenskom. Jutarnju svetu misu u 08:30 predvodio je fra Juraj uz koncelebraciju fra Stjepana. Središnju svetu misu u 11:00 predvodio je fra Natanael Krajinović, ovogodišnji mladomisnik Pavlinskog reda uz sudjelovanje pavlina s Kamenskog i karlovačkih svećenika. Popodnevnu svetu misu u 18:00 predvodio je

preč. Matija Pavlaković, rektor međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, inače rodom iz Karlovca.

To je ujedno dan godišnjeg klanjanja u našoj župi. Pred izloženim presvetim oltarskim sakramentom povjerili smo Gospodinu, po zagovoru Majke Božje Snježne, sve naše župljane, obitelji, naročito djecu i mlade.

Na misi u 11:00 sati također smo proslavili jubilej 45 godina redovničkih zavjeta fra Jurja Domšića. Čestitali su mu predstavnici župljana, zahvalili mu za sve što je u 45 godina učinio za našu župu i uručili mu prigodne poklone.

Sretni smo da se naša župna svetkovina poklapa s Danom domovinske zahvalnosti. Cijeli dan smo na misama i u molitvama zahvaljivali za našu Domovinu, sve ljude koji su doprinijeli njenom stvaranju, naročito branitelje. Cijelu Hrvatsku i naš narod povjerili smo zaštiti Blažene Djevice Marije Snježne.

fra Mario

Photo by: Vesna Živčić