Sv. Pavao Pustinjak i Sv. Antun

Najveća svetkovina za svakoga redovnika pavlina je proslava Sv. Pavla Prvog Pustinjaka 15. siječnja za koju se pripremamo devetnicom. Ovogodišnjom proslavom Sv. Pavla u nedjelju 15. siječnja u 11:00 sati završavamo obilježavanje 50. godišnjice povratka pavlina u našu Domovinu. Zato ćemo na nedjeljnoj Sv. Misi proslaviti našeg zaštitnika Sv. Pavla, a Sv. Misu će animirati pjevačka sekcije KUD -a Mostanje i naš župni zbor. Nakon Sv. Mise slijedi tradicionalni blagoslov djece, a nakon njega koncert Tamburaškog orkestra umirovljenika Grada Karlovca. Svi ste dobrodošli, a posebno najmanji!

Sv. Pavao Tebanski ili Prvi Pustinjak rodio se u dalekom Egiptu u gradu Tebi oko 227. godine. Kada je imao 16 godina prestrašio se progona kršćana za vrijeme cara Decija te se sakrio u pustinju. Samoću i blizinu Boga je toliko zavolio da je cijeli život proveo u molitvi i odricanju. Nebismo za njega ni znali da ga prije smrti nije otkrio Sv. Antun Opat ili Pustinjak koji je postao svjedokom njegovih posljednjih trenutaka i prelaska u dom Očev oko 330. godine.

Stoga dva dana nakon Sv. Pavla slavimo 17. siječnja Sv. Antuna Pustinjaka u našoj kapeli u Donjem Mekušju. Za ovaj blagdan pripremati ćemo se trodnevnicom u subotu u 17:00, u nedjelju u 9:30 i ponedjeljak u 17:00 sati. Na sam blagdan Sv. Misa biti će u 9:30 sati, a nakon nje druženje.

Svi smo pozvani!

Susret Sv. Antuna i Sv. Pavla. Za tu prigodu gavran je donio cijeli kruh da se pokrijepe.

Susretnimo se i pokrijepimo se duhovno i fizički na našim proslavama!